uFeel.me
ЗРЪНЦЕ ВЯРА
Автор: radenko3,  10 април 2011 г. в 19:00 ч.
прочити: 232

Моторът на днешното време закиха,
враждата помете на дните мечтите.
Студените вихри небето покриха,
народът тревожен понесе бедите.

Не стана животът ни хубав и лесен,
звездите отгоре не славят човека.
И хлябът е черен, горчи като плесен,
съдбите ни кретат по крива пътека.

Убиват я нашата вяра, поете -
и в бялата пролет, и в дните честити.
Но тя продължава все още да свети
в сърцата ни гневни, със рани покрити.

Ще вземем от твоята вяра по зрънце!
Ще минем през брода коварен, поете!
Ще дойдат години и нашето слънце
ще грейне с усмивка на пролетно цвете!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me