uFeel.me
ЗИМЕН ГРАД
Автор: zefpet,  9 март 2012 г. в 20:12 ч.
прочити: 538

Пристегнала жестокия си клуп,

нощта се заусмихва важно, важно.

Ридаеше градчето ни без звук

в предчувствие за нещо много страшно.

 

Виелицата трупа преспи сняг,

наднича похотливо през комини.

А после, с истеричния си смях,

превръща ни в треперещи гадини.

 

Страхливите прозорци си мълчат,

вратите са залостени с резета.

Дали зад тях стопани тихо спят,

или се тъпчат с вино и мезета?

 

Как нямаше пък тази зима край,

кога ще дойде пролетта и тука?

Душичките ни, свити на кравай,

във ужас, край огнищата се трупат... 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me