uFeel.me
Враг номер едно
Автор: uragannnn,  29 октомври 2012 г. в 01:16 ч.
прочити: 210

Враг номер едно

(с благодарност на Д. за идеята)


Държавата е организъм,
тромав, хищен, угоен,
със ум, глава и егоизъм,
но бездушен и студен!

Държавата е механизъм,
грозен, кървав, изкривен,
със пипала и политизъм,
развратен и вкрепостен!

Държавата е атеизъм,
глупав, сляп и вкоравен,
богът й е хуманизъм,
лигав, слаб и вкултурен!

Държавата е деспотизъм,
тежък, дълъг, взаконен
планът й е всепандизъм,
душевно-плътски и внедрен!

19. 10. 2012 г.

Прага

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me