uFeel.me
Война
Автор: LostInTheRain,  16 юли 2011 г. в 11:35 ч.
прочити: 251
Път, виелица, фъртуна бясна,
познато място, възрастна жена.
Най-сетне стигнал родна стряха
войник се връща у дома.


Целува клетата си майка
прекършена от черна тегоба.
Ръка целува на баща си.
Усмихва се с трепереща душа.

Сядат всички да вечерят
тъй както някога, преди
синът да тръгне за страната
живот и младост да руши.

Не му е сладка мамината пита,
присяда, сякаш пие цианид.
И как да не присяда като
замесена е с мамини сълзи.

Разруха има вече само
поредният съсипан дом.
Посееш ли война ще жънеш…
Много смърт, сълзи и срам!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me