uFeel.me
В памет на един
Автор: Masos,  19 ноември 2005 г. в 00:00 ч.
прочити: 420
Що дириш, самотнико клети,
скитник в бездомна страна.
Без воля и дух какво ще намериш?
Нищо – глухия мрак във нощта.

Дълбоки корени пуснал си
в горчивата нищета и
ходиш по чуждите домове,
търсещ хляб и вода.

Скиташ и скиташ ли скиташ,
впил поглед в земята мъртвешка,
опитващ се там да намериш
поне капчица, стръкче живот.

Гледаш надолу, не вдигаш глава,
в забрава потъваш в кална земя.
А вледан в твоите кърви
горе остава върхът.

***

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me