uFeel.me
Трети март
Автор: joysis,  3 март 2012 г. в 11:34 ч.
прочити: 169

Българийо, била си дълго във окови,

подкрепяща се само с чиста вяра.

Годините душата ти са тровили

с омраза и насилие без мяра.

 

Преминала си ти през горест и неволи.

Търпяла си, скърбила и ридала,

че бесен турчин твоя рожба е заколил,

защото кръвен данък пак си дала.

 

Аз знам, че в адски огън си горяла...

Но възкресена си след своята Голгота

за радост наша, спомняща раздялата си

с най-смелите и будни патриоти.

 

Българийо, днес имаш свободата си,

постигната след битки за победа.

И нека те доизградим с чедата си -

във дух народен, братски и прогледал!

 2012 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me