uFeel.me
Тъжно море
Автор: Ellan,  30 декември 2012 г. в 07:47 ч.
прочити: 219

 

Морето казват, че било огромно

и свързвало далечни градове

със здравите ръце, дебели, на водата.

Морето казват, че било красиво,

когато залезът върви по хоризонта -

тогава хоризонтът цял е като кораб,

току-що боядисан със златна боя.

Кораб за всички, кораб,

върху който пътува света.

Те не знаят колко голямо е морето,

когато хлябът на трапезата е тъй малък.

По-трудно е да разделиш на

шест парченца един залък,

отколкото морето да измериш.

Прозорците не гледат хоризонта,

стъклата им ги няма.

Вместо стъкла – заковани картони.

Вятърът влиза.

Чергарски живот, безполезни  жетони.

За някои морето е красиво и добро,

за други е зимно, студено и  зло!

И да им  разказвам за златния кораб

не ще ме разберат...

И да им купя хоризонти,

ще гледат жално през празната маса и

картонените  прозорци зимното море.

Сляпа надежда.

Вятър във храстите, вместо гирлянди,

тишината кове. Добавяне ня заглавие.

 

Тъжно море..

 

Тони Тодорова

Ellan

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me