uFeel.me
ТРЯВНА
Автор: Kubrat,  13 юли 2011 г. в 11:11 ч.
прочити: 250

Аз ходих със колеги в

Трявна неотдавна -

град възрожденски, хубав,

старовремски,

със къщи български красиви

и хора талантливи - работливи.

Историята с настоящето се среща,

църква православна е отсреща.

Работилници, ханове, дюкяни,

във тях се трудят майстори избрани.

През буната Априлска знаме вдигна,

свобода кратковременна постигна.

Въстаници с поробители се били,

костите им днеска са в могили!

Трявна е известна със резбари,

във Балкана ходят днеска и  гъбари.

Дряновска река под мостове ни гледа,

рибар във нея кефали пак съгледа.

И паметници, къщи и музеи - много,

град исторически си, Трявна! Ей, Богу!

Чужденци пристигат да те видят,

на хубостта дивна да завидят!

Бъди ти вечно тъй красива- Трявна!

Град – легенда, що видях неотдавна!

Със теб България да се гордее,

за тебе песни и в бъдеще да пее!

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me