uFeel.me
Светът е прекрасен
Автор: dobromirpenkov,  29 юли 2010 г. в 08:51 ч.
прочити: 176

СВЕТЪТ Е ПРЕКРАСЕН

Гущерче малко в тревата пълзи,
мушица с надежда то чака,
а после се къпе в зелени треви
и шепне: ,,Светът е прекрасен!\"

Мощен орел като облак лети.
Небето той пори със радост.
Размахва крила над поля и гори
и казва: ,,Светът е прекрасен!\"

Пъстървата пъстра във ручей играй.
Водата обгръща я с ласка.
Познала на бурята страшния знак,
прошепва: ,,Светът е прекрасен!\"

От стих и от песен кръвта ми шуми
и става денят ми по-ясен.
Навеждам се аз и над бистри води
и чезна във тоз свят прекрасен.

От изгрева ведър немея,
от залеза аз се прехласвам,
като птица в небето се рея
и става светът по-прекрасен.

И, омагьосан, в тревите пълзя,
издирвам аз думи неясни,
от радост неземна неспирно крещя,
защото светът е прекрасен!

Септември 2009 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me