uFeel.me
СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЯ
Автор: Kubrat,  20 юли 2011 г. в 06:33 ч.
прочити: 246

Живял е на Земята тъй отдавна,

по времето на цар Ахав.

По време на епоха тъй всеславна,

но направи царят страшен гав!

 

Забрави истинският Бог еврейски,

на идола Ваал се поклони!

Илия  заключил небето - текст библейски,

над три години дъжда в Юдея не вали!

 

С небесен огън жертвата подпали,

народът поклони се на истинският Бог!

Обилен дъжд събудил страдалците  заспали,

Илия станал най-верния на хората пророк!

 

И Господ прати  колесница огнена и страшна,

отнесен бил светеца жив във райското небе!

Над Юдея се понесе вятър, буря прашна,

„Земен ангел” църквата го днес зове!

 

На 20 юли празнуваме Св. Пророк Илия,

свещица палим, молитва смирено мълвим.

Покланяме се до земи, на небесния светия!

Помогни ни, от грешниците ний да се спасим!

 

И имен ден празнуват хората със твойто име,

празник имам също утре аз, нали съм Илиян!

Жертвеното агне вече няма да гориме,

от празника  приятели съм вече завладян!

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me