uFeel.me
СЛЕДВЯТЪРНО
Автор: bohem,  10 юли 2011 г. в 00:04 ч.
прочити: 392
Усетих посоката, тръпката, времето,
но исках самичък в нощта да вървя...
Тежеше ми времето... Колко отне ми то...
Да, зная, ще кажете: “Празни слова”.

Усетих и вятъра – плю по промяната
и колко скали във сърцата сломи...
Той, вятърът духаше... Само, че знамето
не трепна над сивите български дни.

Усетих, усещах... И днеска усещам го –
наивен до болка заставам пред Вас...
Ще кажете: “Тук уловихме насмешката”.
Но няма насмешка. Такъв съм си аз...

Завиждам на всички, успели във странството...
Завиждам ли... Всъщност не зная, уви –
децата им – кипърци, гърци,испанчета,
бащите прокудени... Пусти пари...

Дали ще се давят на сън във носталгия,
горките испанчета с български нрав,
или пък случайно ще чуят “България”...
И кой ще е кривият... Кой ще е прав...

По-лошите други са, тука, в страната ни-
неуки, невежи, без свян и очи,
посяха властта си в друг свят - за децата ни...
А химнът им писан е само в пари...

Във мен не успяха промяната, вятърът
да сложат протеза и... чип за пари.
Останах си същият – търся Приятели
от моята черга – с наивни мечти.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me