uFeel.me
ЩЯХ ДА СЕ ПРЕБИЯ!
Автор: Kubrat,  12 февруари 2012 г. в 17:54 ч.
прочити: 330

Зима жестока, ужасна, дълга, коварна!

Навън студ, виелица, сняг и лед!

Обстановка, тежка, опасна- тротоарна,

трепериш кат’ заек и колко си блед!

 


Излязох по тъмно до магазина,

нещо да купя на бързичко аз.

На връщане паднах, устата ми зина,

подхлъзнах се в миг, а бях тъй корназ!

 


Главата ми- горката, така се удари,

почувствах , че сякаш ме удрят със чук!

И  сякаш видях да идват гробари,

„ Загинах нелепо, като хайдук!”

 


Приятели, мили! Щях да се пребия!

Да, но имал съм череп като челик!

Не успях гвоздей в ковчега си да забия!

Измамих смъртта, като католик!

 


Някой ще каже: „ Един драскач по- малко!”,

„ Да си внимавал, като ходиш на вън”!

Приятел ще заплаче, ще подсмърча- жалко!

„ Сбогом! Спи поете, вечният си сън!”

 


Ах, колко е хубав живота! Дори и труден!

И борим се да живеем : година, месец и ден!

Когато нещастие стане, във миг си загубен,

а може и от съдбата да си пощаден!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me