uFeel.me
ЩЕ ЧУЕТЕ ГЛАСА МИ
Автор: hadjito,  23 март 2011 г. в 10:12 ч.
прочити: 163

 

Да бъда тих като полето,

като тревата нисък

и безгръбначен като охлюв;

да се науча да мълча

пред подлостта и пред лъжата –

това не искайте от мен.

И като старите,

премъдри философи,

зад книжните стени,

далеч от битките житейски да стоя,

да пазя своя си живот –

това не е за мен.

И като Дон Кихот,

на времето сред вятърните мелници

препускащ с поетичния си Росинант,

макар да съм излишен в този свят –

все пак ще чуете и моя глас

на бъдното в настъпващия час.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me