uFeel.me
Родино, моля те за прошка!
Автор: Snowflower,  21 октомври 2009 г. в 10:08 ч.
прочити: 422
         
     
                             \"Цялата страна като дъга е.
                               Всеки цвят крещи да е начело.\"
                                           Валентин Йорданов („Свято\" дело\")
             
             
         

Не могат днес като дъгата
политическите цветове
с хармония да украсят страната -
за тях тя e земя, а не небе...!
        
И всеки цвят от политиката
с лъжи все обещава ни небе...
Но щом спечели пак разчита на интригата!
... Родината делят си „на парче\"...
               
И днес брегът на нашето море
на „мой\" и „твой\" парцел е разделен...
Във всеки кът от планина, скала, поле
сме все „на гости\" - не във дом рожден...
            
И днес боли, че обичта на Вазов
и хиляди, живели преди нас
е заменена с тлееща омраза -
и думичката „моя\" днес е власт!
          
С разкъсана до болка вяра, чест,
Родино, моля те за прошка аз,
че „моя\" трудно те наричам днес...!
Дали ще бъдеш „наша\" за децата ни... след нас?!
                
юни, 2009 г.
          
             

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me