uFeel.me
Пораженска философия
Автор: mami,  4 юли 2009 г. в 00:20 ч.
прочити: 660
"Внимание, тревога!"
Че защо?
За бой се стяга кмета?!
Да воюва!
На българина все му е едно!
Победа ли е -
значи ще празнува!
То ясно е -
ще грабят вече те,
наместо разни други,
/по-червени!/
И може би ще бъдем
по-добре -
от наглости
сме вече уморени.
Омръзна ни
от мазните усмивки;
от биене в гърдите
по "седянки" /! /.
Изпразниха се
нашите сърца.
Напълниха се сметки
в разни банки.
Раздадоха се
всички евро-пачки -
за някакви
измислени заслуги;
надеждата роди се
и умря
по улиците
в митинги и стачки.
Но за това
да се погрижат други!

Отчаяни
затънахме до шия
във тази философия
зловеща -
дали ще бъдат тия
или ония,
мърморим,
без да предприемем
нещо!
Народът
пак загуби интерес
и стяга си багажа
за морето.
Уви! Това ще има
резултат -
отново ще ни управлява
........ - то!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me