uFeel.me
ПРОВЕРКАТА НА ВРЕМЕТО
Автор: Liliyanaandreeva,  25 март 2011 г. в 08:23 ч.
прочити: 197
ПРОВЕРКАТА НА ВРЕМЕТО

Господарите не са в крак с времето
проверката не издържаха,
не свалиха от плещите бремето,
години,векове проспаха…

Грубо нарушиха природния закон,
унищожиха земната природа
до край робуват на първичния нагон,
извратиха битието на народа…

Коя сага, история ще ги оправдае,
на какво още се надяват
кой от Боговете ще ги припознае,
че пакостят и прекаляват…

Оковаха в каторги тъмни свободата,
няма равенство и братство,
на човека пречупиха волята,крилата
с престъпното си светотатство…

Къде са обещаните ни мир и дружба,
къде е вашта солидарност,
плебеят е лишен от работа и служба -
о, каква неблагодарност…

Но ще си платите вий хилядократно,
ще отстъпите и власт и пост
и няма да се връщаме назад обратно,
към бъдещето ще направим мост…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me