uFeel.me
ПРОСТИ ИМ, БОЖЕ
Автор: aza_9,  3 април 2011 г. в 23:55 ч.
прочити: 262


ВРЕМЕ Е ДА ВЗЕМА АЗ
ПАК СТАРАТА СИ ЛИРА
И ДА ЗАПЕЯ С ПЪЛЕН ГЛАС,
КАК ЕДИН НАРОД УМИРА!
КАК БЕЗСРАМНО СЕ ЗАЛИЧАВА
ЕДНА ХИЛЯДОЛЕТНА,
ЕДНА КРАСИВА И ВЕЛИЧАВА
ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА,
КОЯТО В ДРЕВНОСТТА,
ОТ СЛАВНИЯ РОД ДУЛО
Е ТРЪГНАЛА И ОТСТОЯВАЛА,
СВЕЩЕНОТО СИ ПРАВО
НА СВЕТА ДА Я ИМА,
А ДНЕС ОТ НЕКАДЪРНИЦИ-
БЕЗСРАМНО Е РАЗПРОДАВАНА,
ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЕРГИИ...
ПРОСТИ ИМ , БОЖЕ,
ТОВА САМО ТИ МОЖЕШ!
ПРОСТИ ИМ И ЛЪЖИТЕ,
И КРАЖБИТЕ БЕЗЧЕТ,
ПРОСТИ ИМ И МЪКАТА,
И ТЕГЛОТО НА НАРОДА!
АЗ СЪМ САМО ЧОВЕК,
ДА ИМ ПРОСТЯ НЕ МОГА!

........................................................................
Нова версия на творба, написана- 2005г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me