uFeel.me
Омръзна ми!
Автор: joysis,  16 ноември 2011 г. в 09:16 ч.
прочити: 217

Омръзна ми от фалш и „справедливост”,

с която си раздавате награди.

И този, който може - да подбивате

със вътрешно доволство и наслада.

 

Омръзна ми да хлопвате със злост вратата,

когато земен ангел иска да помогне.

А праведният съд да тъне в тъмнината,

безсилен със почтени средства да ви трогне.

 

Омръзна ми да властва нехилизъм

дори у тези казващи, че вярват.

Децата ни в чужбина се изнизват

подобно дим от родната ни стряха.

 

Омръзна ми за ценностите вечни

единствено и само празно да говорите.

А жертвената свещ да бъде клечка.

И да не помните добро кога сте сторили.

 

Омръзна ми... Омръзна ми... Омръзна ми! -

Да няма здраво общество и идеали.

Какво от туй, че пак сте се подхлъзнали?!

Нали сами ще се окичите с медали.

 

Радостина Драгоева 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me