uFeel.me
Ода за Ботев
Автор: Abyssus,  2 юни 2010 г. в 16:31 ч.
прочити: 334
Велик бе Ботев приживе,
велик остава след смъртта си,
духът му борбен ни зове:
„Не примирявайте се с участта си!”

За свобода народна и духовна
до сетен дъх се бори той,
а в поезията си гръмовна
мълвеше страстно, без покой!

С думите си силни не щадеше
нито роб, ни поробител,
отдаден на идеята си беше,
живот загубил, но за нас остава победител!

Като тебе няма друг такъв герой
в поредния безчестен век...
Не труп, а личност има в гроба твой!
Поклон пред теб, велик човек!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me