uFeel.me
Ноктюрно в кестенови клони
Автор: Lucky,  10 юли 2011 г. в 15:36 ч.
прочити: 220


Изкуството
приклекнало на тротоара,
като бездомно мъничко дете.
Надеждата в очите му прогаря…
прекрасните си музи,
макар и на безценица
дано да продаде…
Прихлупило каскет
с най-ведрата усмивка
приканва всеки минувач:
- Вземете си, ей таз картинка,
художник съм и разказвач!
Гладът маскира с артистичност,
и пребледнялото лице
в миг става комедийна маска,
с възторг разперва
не за милостиня,
а за обич, своите ръце!

Смълчават кестените клони
в горчилката на този смях,
сгъстяват сянката да може
ценител да се бръкне за петак.
Но отминават стъпките
с ноктюрнови акорди,
надникнали за малко
в един вълшебен свят
и стискат жалките банкноти:
Какво изкуство?!
Трябва да се купи хляб!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me