uFeel.me
Не тъгувай
Автор: raia_58,  28 юни 2010 г. в 12:51 ч.
прочити: 335
Не тъгувай, когато звездите обсипят небето,
не тъгувай, когато Луната огрее града!
Знам, че спомените прояждат сърцето,
като въглени живи душата горят.

Не забравяй, че младостта ни е кратка,
не погубвай във спомени нейните дни!
Любовта за човека остава загадка,
не опитвай да смъкваш воала и ти!

По-добре остави я да бъде такава -
непокорна и дива като горска сърна,
бързоного и нежно да отминава,
но помни я със радост, а не със тъга.

Ще остане във тебе тя като песен,
като залез красив върху морски вълни.
Ще съпътства живота ти, макар и нелесен
и ще топли сърцето в студените дни.

А когато тъгата все пак се прокрадне,
ти запей тази песен и я задуши!
Не оставяй от тебе тя да открадне
нежността, красотата на изживяните дни.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me