uFeel.me
НЕ МОГА ДА БЪДА СПОКОЙНА...
Автор: texima.ltd,  8 април 2011 г. в 10:15 ч.
прочити: 418
Аз не мога да бъда спокойна
в дни на безветрие и опасно затишие,
аз не мога да бъда спокойна
и в дни на метежи и бурни събития.
Страдам, много страдам от човешко бездушие
от арогантни лъжци костюмирани с власт,
от упорито невежо препускане
и преследване на съмнителни цели със страст.
Аз не мога да гледам спокойно
лицемери как грабят подло своя народ,
как живеят охолно все за сметка на техния джоб,
как повтарят - Да траят! - щото идвал денят
в който те ще оправят всички подред до един.
Вече не мога да бъда спокойна, никак не мога
в тези объркани и несигурни дни,
бедността навлиза в домовете със сила
и залива стотици човешки съдби.
Дългът към история, род и Родина,
ме притиска  от всички страни
да бъда достойна за своето време
такъв бе заветът на моите деди.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me