uFeel.me
Майката
Автор: tonia_borisova,  7 февруари 2012 г. в 13:45 ч.
прочити: 296

Не хвърляй нивга камък срещу оня,

комуто Господ свидно е отнел:

ще сториш грях, беда ще те догони –

 пред  Бога няма броня и предел!

Небето всичко помни и нарежда –

 рабош от възлопис – ДОБРО и  ЗЛО;

отнема от децата ни Надежди:

за бащините грехове – по сто,

за майчините – по хиляда взема!

От памтивека, знам, че е така:

бащите са отбрано, златно семе,

но Нивата, но Майката - ЕДНА!

Блестят ли с Добродетели децата –

наследство бащино са ДАРБА, ЧЕСТ и СЛАВА!

„Строшат ли стомните”, „огелпят ли кълбата”

едничка Майката виновна е тогава!

Да имаш майчица е дар от Бога,

но Майка да не си – тя вечно мисли!

Сърцето й е извор на тревоги -

целебен извор от Любов пречиста!

Сълзите на Душата й, пролети

за рожбите дорде изпроси милост,

превръщат я накрай в звездица светла,

да сочи пътя им и ги закриля!

25.05.2001г.

Из „Възлопис”

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me