uFeel.me
Клошарят
Автор: Kasiana,  6 ноември 2012 г. в 19:21 ч.
прочити: 270
В сърцето на нощта клошарят плаче…
Ръми…Студена зимата вилнее…
По мокрия асфалт младежи крачат,
от близкия локал Мадона пее…

В ръцете на клошаря пъстра карта
на древна Азия и на Европа…
В казиното пък богът на хазарта
рулетката върти, измамно тропа…

Нощта догаря… Изток розовее…
Клошарят спи с трофея си безценен.
Мъжага някакъв кипи, беснее,
шутира го – навъсен и надменен.

Отлита бързо с черна лимузина…
Клошарят крета пак по тротоара.
Свидетели отминаха – дузина –
припалили поредната цигара.

Край кофите проблясва химикалка –
наведе се и грабна я клошарят,
отвори дрипавата малка карта,
прекръсти се и очерта България…

                               *
Бе Рождество… И пееха камбани…
До храма спря унесено клошарят…
Пред него сложи своята България –
петаче да му хвърли християнин…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me