uFeel.me
Канибали
Автор: severianin,  20 февруари 2013 г. в 11:01 ч.
прочити: 322
Всяка прилика с каквото и да е е случайна...


Във страната Хали Бали, във колиба пет на пет
десет стари канибали свикали са днес съвет;
десет стари канибали глозгат пушено ребро,
те страната Хали Бали управляват за добро.
Десет канибали диви мъдър вожд избират днес,
да са сити и щастливи, да ги води към прогрес.
Във встраната Хали Бали няма дъжд, но има глад.
Бързат десет канибали – всеки води кандидат.
Всеки има своя банда, всеки прави пропаганда –
във страната Хали Бали избори са се задали.

Избор се не прави лесно, изборът е труд и пот –
как се лъже с избор честно този гладен див народ?
Десет стари канибали гледат своя интерес –
затова са се събрали десет канибали днес.
Всеки кандидат оперен, е шкартиран канибал;
не оперен – свой и верен е водачът-идеал!
Десет стари канибали вожд отдавна са избрали,
но пред гладната си нация разиграват демокрация.
Канибалските им медии не разбират от комедии –
те за всеки кандидат са събрали компромат.

Но онези канибали от страната Хали Бали
имат опит, имат стаж, затова на балотаж
кандидатът заминава, бори се и побеждава
и възторжената нация го посреща със овации.
Но в страната Хали Бали край оглозганите кости
тарторите-канибали знаят истината проста:
всеки мъдър канибал десет други е изял!
Затова избират вожда хората си да предвожда,
но така, че те самите да са сигурни и сити.

И сега из Хали Бали бродят шепа канибали
с тиха радост, че страната е отдавна член на НАТО
и на европейски ясли те добре са се напасли.
Тази канибалска свита представлява днес елита
и в нещастната държава денонощно се сражава
в битка яростна и тежка не за кокал, а за плешка.

Виж, народът в Хали Бали е от гладни канибали!
Тъй е - на електората вечно се броят ребрата,
но се радва тая нация, че живее в демокрация.
А опре ли вече ножа в кокал стар и гола кожа
вождът хитър с разум бистър жертва своя пръв министър
в общия казан, защото го желае обществото.
И отново мир настава в канибалската държава.

Тъй е там! И ми се струва, че додето свят светува
щом живеят в Хали Бали само диви канибали
в ранна утрин, в късно пладне, все така ще ходят гладни,
ако някак не сполучи някой вожд да ги научи
не да ровят алчно в кофите, ами да садят картофи те
или да забегнат в странство, или - на вегетарианство…



Хали Бали е далече някъде зад океана.
Може би отдавна вече на централната поляна
хрупат кротко сред тревата канибали-демократи.
 
А край тях си точи ножа някой вълк във овча кожа…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me