uFeel.me
Към Родината
Автор: joysis,  22 юни 2012 г. в 22:36 ч.
прочити: 170

                                \"Да търси, който ще във теб сполука бърза

                                и почести власт  със страст една и съща,

                                страданието мен по-силно с теб ме свързва

                                и нашата любов в една съдба превръща.”

 

                                                                      Към Родината

                                                                               Aтанас Далчев

 

 

 Към Родината

 

Страданието мен по-силно с теб ме свързва,

Родино моя, устояваща със вяра,

с онези чисти имена, подобно бързеи,

дошли със святи, чудодейни дарове.

 

Защото топла благодат от теб се стича

със вкус солен на истинна любов,

че ти си Православна, не езическа

и кръста ми предаде в послеслов.

 

А твойто вечно оцеляване напомня

на светлото Христово Възкресение.

Благодаря за твойте ценности изконни,

открила във сълзата и радение!

 Радостина Драгоева

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me