uFeel.me
КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ... БАСТА!
Автор: Kubrat,  3 юли 2011 г. в 18:35 ч.
прочити: 331

„Керванът си върви, кучето си лай!”

Тези думи стари всеки днеска знай!

Пишем все по-хубави стихотворения,

но не виждам да са се случили знамения!

 

Животът си тече по „мед” и „масло”

макар да живеем тягостно и все по на тясно!

Всякога е имало бедни и богати,

едни са мизерствали, други живели в палати!

 

Преди човек да чете проза, поезия,

от глад го е хванала убийствена, фатална амнезия!

Малко хора днес се занимават с култура,

за зимата приготвят буркани, консерви в натура.

 

И гледаме всяка вечер по телевизиите новините,

какво се е случило в България и в страните.

И какво от това, животът пак си продължава,

богатият на бедния пари току така не дава!

 

Живели сме седем века под чуждо присъствие,

съзнанието да си променим ни трябва напътствие!

„Наведена главица, остра сабя не я сече,

тази истина едничка, кой ли днес ще отрече!”

 

Всеки се ежи, говори срещу  властта в механата,

а на работа трепери от страх, път дава на мухата!

Мястото си топло от издайничество дан загуби,

ще се самокритикува, косите си сам ще скуби!

 

Кога, братя, ще се промениме като другите народи?

По площади да излеземе, по улици и пред заводи?

Да заживеем както живеят по- добре хората в Европа!

Иначе ще подсмърчаме само пред опелото на попа!

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me