uFeel.me
KAK?!
Автор: joysis,  3 февруари 2012 г. в 21:41 ч.
прочити: 168

Светът отново зида Вавилон,

глобално се разпадат днес култури.

И слизащи по преходния склон,

изграждаме живота си халтурно.

 

Попаднали във Дантевия ад,

мечтаем за лъчистата посока.

И оскотели от  духовен глад,

сме роби на амбиции „високи”.

 

Дълбоко в нас Паисиевия глас

със съвестта ни, приглушен клокочи.

И чудо искаме от всяка власт,

бездействени, в апатия безсрочна.

 

Навярно чакаме да се родят

герои като Дякона и Ботев.

Но как да дойде тази благодат,

в душите ни щом слабост спуска котва?!

 

Радостина Драгоева

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me