uFeel.me
ИСКРА В НОЩТА
Автор: bohem,  13 април 2011 г. в 19:07 ч.
прочити: 535
Опъната яко, свисти тетивата -
от нерви изплетена, здраво въже...
А аз съм онази мишена, в която
животът стрелата си остра боде.

Не спирай, животе, намазвай с отрова,
натискай до долу, стрелата забий...
Плътта ми отдавна я чака, готова.
Пусни тетивата. И после се скрий...

Отдавна край мене е кухо и празно,
отдавна от теб не ухае на хляб…
Ти ден подир ден ме убиваш, но бавно
и подло залагаш ми трап подир трап...

Добре, че не можеш да стреляш в душата
и жива е тази искра във нощта,
която все още крачоли размята
по пътя към всяка човешка душа...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me