uFeel.me
ИСКАМ СИ КУЛТУРАТА!
Автор: melodia,  3 юли 2011 г. в 11:49 ч.
прочити: 240
 
 
Пренесли сме през вековете,
генетичен фонд - прекрасен, а ето,
с замах изпращаме  го да облагородява
с научна  мисъл, красота, изкуство
далече - там, през океани,
народи, чужди на душевността и чувствата ни ...
Европа - старата аристократка,
притворно кани и залага своите капани -
посреща и асимилира бързо, бързо,
красива външност, подплатена с будна мисъл
и интелект на българските ни  чеда -
и цъкат, и кокорят се на нашите деца -
 - че те били за чудо и за приказ ?!...
А тук, потънали във ступор странен,
с умората натрупана, хроничната, все пак
 ...останахме отчаяните опти / песи /мисти ...
Очакваме да дойде помощ !
/ ах, поглеждаме нагоре!/, а очите плътно стискаме...
С две ръце запушваме ушите - да не чуваме,
устата е смирено онемяла, устните - залепнали ...
Превръщаме се неусетно в...  живи урни...
Искам стихове да пиша ...и да гледам кино!
Да потъвам в тишината на галерия картинна ...
Музика да топли дните ми.
До като още глътки въздух дишам -
да видя как културата ще е реанимирана!

2011-07-03

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me