uFeel.me
И във черното дуло надежди цъфтят
Автор: Довереница,  23 ноември 2010 г. в 11:46 ч.
прочити: 390

Под № 37 актьорът Андрей Баташов очаква                                        

трансплантация на черен дроб...


 

Номер трийсет и седем, тази роля е трудна...

Като просяк, с достойнство на ръба да живееш.

Преди теб наредени във безветрие щуро

имат същата роля още трийсет и шест...

 

Всички чакат еднакво... И еднакво се молят,

със ръка на сърцето невиновни почти...

Тази вещица гадна - и съдба, и неволя,

с един черен конец свързва всички мечти.

 

За да тръгне в часовника времето тромаво,

трябва други стрелки да попаднат в капан...

Тази вещица гадна - и съдба, и неволя,

прави списък и просто те кара да чакаш...

 

Тази роля е трудна. За онези на дъното

в костенурки превърнати са часовете...

Ще се скъса конецът - един ще е първи

във един омагьосан и черен късмет...

 

Всички други отново (Докога? Докогато...)

пасианса отново и отново редят...

Както в руска рулетка - смъртта е приятел

и във черното дуло надежди цъфтят...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me