uFeel.me
И днес
Автор: maiasand,  28 март 2013 г. в 19:23 ч.
прочити: 292

И днес народ събуден сме, сънувал истини...

Кипящ казан - накладохме огньовете на вярата.

И тутакси наскачаха ездачи с викове неистови

в борба кой пръв да ни отнеме залъка.

 

С подправки от мераци гозбата пресищат,

пълзят и съскат, настървени и безлики.

Ръце потриват, вече попреяли и не питат:

Народе, за теб дали останаха поне трохици?

 

Но който се научи да яде без срам от гладния,

загребвайки до дъно все от чуждите паници...

Вода да пие, вземайки вода и от най-жадния -

такъв погребва съвест и за чуждата не пита.

 

Казанът ври, макар че гозбата е пълна с кости.

Когато хлябът си преглъщаме- боли...

Налей- да пием по едно за „Бог да прости!“

и да помолим Бог над нас да се смили!

 

Че денем огънят на вярата е по площадите,

а нощем Луцифер ни праща таен съгледвач...

Закусваме на лидери-крадци с попарата.

Заспиваме в мечта за бъдеще с добър водач.

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me