uFeel.me
Христо Ботев/акростих/
Автор: himik,  2 юни 2005 г. в 00:00 ч.
прочити: 619
Хайдушкият Балкан му своите песни пее,
Разлистените буки приспивно му шептят,
И щом настане нощ, Луната щом изгрее,
Светулки-самодиви във огнен танц летят...
Трева не никне там, де стъпил е Войвода,
От мощния му глас клисурите ехтят,
Борец за свобода, закрилник на народа
Останал вечно млад, поетът-патриот,
Титан на мисълта с безсмъртното послание:
"Единствено то газ, когато някой падне
Във бой за Свобода-той нивга не умира!!"



2 юни 2005 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me