uFeel.me
ГОРДОСТ
Автор: ili,  16 декември 2011 г. в 20:33 ч.
прочити: 551
На една приятелка
 
 
И мойта гордост страда всеки ден.
Навярно за това, 
че още шава, пъчи се, бълбука и прелива 
от кратера на битието.
Макар и да не смея да я назова,
докато се опитвам името й да прикривам,
докато я пречиствам върху листа –
отвътре тя ми се присмива 
и тъничко прошепва “липсвам ти”.
Да, липсваш ми –
на всеки ред, на който те зачерквам,
на всяка стъпка, кривнала встрани от мен самата.
И всеки път, когато се самоотричам
за славата на чужди гордости,
иззидали върху ми бяла черква –
без чувство за вина, че съществуват.
И мойта гордост всеки ден се скланя
на входа и на изхода на вярата.
Не сме единствените с теб.
Навярно цял народ заспива правоверно,
но не осъмва благ и православен.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me