uFeel.me
Друм
Автор: yotovava,  25 май 2011 г. в 14:16 ч.
прочити: 314
Празна църква. Като рана
зее виснала вратата ù.
Седем облака изпрани
и с разръфано по края

капят ситно и развиват
светлосивата си прежда.
Над комините бездимни
тишината се процежда.

А хамбарите в просъница,
дън-продънени до сламка,
догоряват като въглени
след просъскалия залез.

Село, вързано в престилка
сред копривата и лапада,
кръстено и недописано
между изтока и запада.

И щурците му пресипнали
вдигат глас като икони,
в прах потънали и писъци
сред мазилките изронени.

Тежко дишаше мегданът,
неумит да го оплачете.
И са кухи небесата му,
и звездите му – сирачета...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me