uFeel.me
Докато Господ спеше
Автор: mt46,  13 март 2011 г. в 12:17 ч.
прочити: 367
Онази нощ - докато Господ спеше, -
триста Дяволи разтърсиха Земята...
Разпалиха гнева на ветровете,
събориха на птиците гнездата...

Триста Дяволи превзеха Океана,
събудиха вълни - пирати страшни...
Върлуваха пиратите, пияни,
строшиха бреговете - като чаши...

И колко градове и клети хора
потънаха под водната стихия...
И плуваха колите - като кораби...
А Дяволите пиеха ракия...

И колко красота, събрана в шепи...
И обич, и надежди се погубиха...
\"Бъдете трижди, Дяволи, проклети!\" -
заплака Бог, когато се събуди...

Марин Тачков
13 март 2011 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me