uFeel.me
Диря
Автор: severianin,  22 февруари 2013 г. в 12:53 ч.
прочити: 225

Зли години търкалят вълни,
като камъни тежки и хладни –
змийско биле в дланта им кълни,
късно съмва, а мръква по пладне.

Трудно време се влачи край мен
и горчилка по пътя си трупа,
и се ражда денят оскърбен,
а нощта пада алчна до глупост.

И виелици смитат снега,
и пъртина през преспите няма,
пада здрач от “преди” и “сега”
сред студено безмълвие нямо.

Липсва път, няма ясни следи,
юг и север са някъде тука,
в този здрач от “сега” и “преди”
вледененото време се пука.

И е труден мъждивият ден,
и жестокият вихър не спира.
Зли години препускат край мен
и оставят в снега вълча диря.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me