uFeel.me
ДУХ НАРОДЕН, ДУХ СВОБОДЕН
Автор: Nadejda,  2 януари 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 349
ДУХ НАРОДЕН, ДУХ СВОБОДЕН

ВИКАМ ДУХЪТ НА ЛЕВСКИ
ВИКАМ ДУХЪТ НА КАРАДЖАТА
ВИКАМ И ДУХЪТ НА БОТЕВ
ТАМ ЩО ВИТАЕ НАД ВРТАЦАТА
А ТЕ МИ ВИКАТ
НИЙ СМЕ ГОРЕ В НЕБЕСАТА
ОСТАВИЛИ СМЕ ЗАВЕТИТЕ И СВОБОДАТА
ЗА ДУХ СВОБОДЕН ЗАТВОР НЕМА
ИМА САМО ЕДНА НАГРАДА
ПЪТ КЪМ СВЕТЛИНАТА
ВЪЗВЕСЕНИЕ КЪМ НЕБЕСАТА

ДУХОВЕ НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ, КАРАДЖАТА
ВИКАТ КЪМ ЗЕМЯТА
НАРОДЕ, ГОРЕ ГЛАВАТА
ИЗЛЕЗ ОТ ТЪМАТА
ВЪРВИ КЪМ СВЕТЛИНАТА
ИЗВОЮВАЙ СИ САМ СВОБОДАТА.

САМОДИВИ ПРИПЕВАТ ПЕСНИ ЛЪЖОВНИ
ПРЕСПИВАТ БУДНИ ДУХОВЕ НАРОДНИ
ГАРВАНИ ГРАЧАТ
ВЛАСТЕЛИНИ СКАЧАТ
ВЪЛЦИ ЗЪБИ ТРАКАТ
ХАЙДУЦИ ПУШКИ ЩРАКАТ

НАРОДЪТ НИЩО НЕ СМЕЕ
ДЯВОЛЪТ ДОВОЛНО СЕ СМЕЕ
ВЛАСТЕЛИНЪТ ОТ ВИСКО СЕ ГОРДЕЕ
PREDATELYT GORDO SI GIVEE

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me