uFeel.me
ДОМАШНО ВИНО
Автор: Voivoda,  2 декември 2008 г. в 00:46 ч.
прочити: 247
Домашно вино ти не пил,
човеко на земята гост -
не знаеш що си се родил
и що за другите си лост.

Домашно вино ти не пил
е все едно - не си обичал,
в живота красота открил
и лудо сам след нея тичал!

Не знаеш ти, че в него блика
и труд и пот във смес една -
то с Медовина е прилика,
Амброзия е то сама!

Не знаеш с колко топли ласки,
туй вино слънцето покри!
Със колко билки, колко краски
винарят в бъчвите закри!

Домашно вино има само
човек със времето във бяг -
от пролетта превивал рамо
във лозето, до първи сняг!

Но, ето, че трудът замира
плодът прибран е и готов,
спокойно пак кипи, превира -
във елексир възкръсва нов!

Пред теб лозарино работен
аз шапка свалям за страстта!
Хвала ти за продукта потен,
с човека слят от древността!


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me