uFeel.me
Българка
Автор: ЖЕНИНА,  13 юни 2010 г. в 11:07 ч.
прочити: 342

                                 



На пясъка ще легна лудо



разтворила ръце за да се зария,



шезлонга втрещено да ме гледа



как не съм дворянски стилна...



 



Слънчева ще мина през тревите после



нагоре,



където във прохлада



изгладени,



захарни,



прибрани



под Оракулският купол на небето



вечерят господа и дами...



 



И без всякакво благоприличие



(както съм ужасно гола)



ще облека най–красивата носия



и боса,



ще започна да играя



онова хоро,с което дедите ми



са благословява ли нивята -



и в издигнатата нависоко пита



ще блесне замесеното слънце на земята ми...



 



И предала  гордостта от царството



на всичките владетели,



ще им завещая превъзходството



на моята България!



 



 



12.юли 2010



Кипър

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me