uFeel.me
Българийо...
Автор: joysis,  21 февруари 2013 г. в 18:43 ч.
прочити: 272

Българийо, какво се случва с тебе?...

Не са единни твоите водачи...

Народът иска повече от хлебец.

Омръзна му да си мълчи. И плаче...

 

Във хаоса от хора и идеи

в кого провиждаш верния месия?...

А правилно ли разпознаваш змея,

заплашил да ни пръсне и затрие?

 

Българийо, дочуваш ли камбани,

че пулсът ти днес бие учестено?

Как да превържем лютите ти рани

и с тебе да ликуваме спасени?

 

Нима не се нарича Вяра изхода,

че мнозинството са навън от храма?...

Големи облаци над теб надвиснаха.

И чакат всъщност да разпалиш Пламъка!

 

Българийо, защо не си сплотена?

Какво ще донесе едно въстание?...

Как би могла да бъдеш съхранена,

един от друг щом почнем да се браним?

 

Радостина Драгоева

21.02.2013 г.

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me