uFeel.me
БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА
Автор: bohem,  3 април 2011 г. в 16:54 ч.
прочити: 564
Декември пази спомен за ракия,
а без мезе и виното се вкисна…
Надскочи боя пуста немотия –
брашнян чувал, отупан и провиснал…

Стопанка колебливо се прекръсти,
кандилото молитва занарежда,
запретната, напета и чевръста,
тя питка си опече от надежда…

Огнището от спомен се разпали
и столчето трикрако там се сгуши,
стопанинът лулата си погали
и нищото в устата му запуши…

Дарение нанякъде политна,
но не, че съвестта ни заговори…
Тъй просто е прието сред елита –
по Коледа го правят много хора…

Отчаяно Декември се разплака,
но белите светулки се стопиха…
А Коледата, който я дочака –
ще бъде свята… и безкрайно тиха…

Декември, 2010г.
Николай Дялков
Тополовград

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me