uFeel.me
Албиция
Автор: dobromirpenkov,  25 август 2010 г. в 14:34 ч.
прочити: 201

Посадих кафява малка семчица
със сложно, завързано име - Албиция -
в дърво да се превърне във времето,
на живот от ръката ми крехка орисана.

Посадих аз още семчици спящи,
за живот под слънцето мечтали,
във земята тръпнеща, чакаща -
живот да даде на своите рожби заспали.

Поникнаха моите семчици, поникнаха,
любопитно загледани в слънцето,
над земята кърмилна надникнаха,
с надежда замечтали за бъдното.

Раздадох на хора, за земята загрижени,
стъбълцата им крехки и нежни,
всеки ден търпеливо за тях да се грижат,
да ги превърнат в прекрасни дръвчета.

Не знам аз къде са пораснали
семената кафяви, тогаз посадени
във земята добра от ръката ми,
но, знам, ще си спомнят те вечно за мене.

04.03.2010 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me