uFeel.me
АЗ НОСЯ
Автор: marinlazarov,  20 март 2013 г. в 14:48 ч.
прочити: 237

Аз нося безмисловното умение
да пъпля край живота ви на пръсти.
Аз търся лъчезарното търпение
да вкусвам от небивалици тлъсти.
Аз, винаги безкрайно лаконичен,
оголвам слепоочия студени.
След разума, фатално - романтичен,
подскачат празните дилеми.
Да би могло наивно да се вярва,
съдбата е на другите различна.
Изострената тъмнина опарва.
Тъй често светлината е комична.
Наздравици ехтят като фанфари.
Наистина ли водят свободата?
Танцуват в спомените стари
окови спъващи краката.
Потта се хили по челото.
Парфюмът е лъжовен за душата.
Свободния, забравил за теглото,
не чува болката пролята.
Наистина защо му е да срича
забравени пророчества на луди.
Хей, вижте! Дяволът ли тича
след всяка безпощада... и се чуди.

Марин Лазаров

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me