uFeel.me
АЗ, ГРЕШНИКЪТ
Автор: dobromirpenkov,  12 януари 2011 г. в 09:20 ч.
прочити: 342

     Аз, грешникът

Грехове много в живота  съм вършил
и дано Бог за тях да прости ми.
Но когато се вгледам във бъдното
виждам грях със страшно име.

Ще се изправя пред Бога аз, грешникът,
присъдата страшна да чуя.
Ще разлисти той строго бележника
да намери сина си изгубен.

И със свойта суровост безмилостна
ще попита мен - низшия:
\"Де, сине, твоите стихове,
останали тъй недописани?

Тъй дълго в ухото нашепвах ти
с Моята щедрост безмерна,
а ти все прахосваше дните си,
пътя към Мен ненамерил.

Все градеше ти своите зидове,
към тях прикован със оковите,
а не дописа ти вечните стихове,
дето нашепвах в ухото ти!\"

Ще коленича пред Него смирено аз.
Ще измия нозе Му с сълзите си
и ще помоля за прошката
и ще се слея с звездиците.

21 Август 2009 г

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me