uFeel.me
Защо?
Автор: ivosla,  20 декември 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 435
(архив 1994г.)

Защо живеем мрачно ние,
защо униваме и се виним?
Защо по улиците хора бият,
защо убиваме, крадем, горим?...

 

Защо и слънцето зад облаци се свива,
защо нерадостно веч’ пеят птиците?
Защо душата тайните си скрива?
Защо са нужни нам войниците?...

 

Защо дъждът е тъй умислен,
защо реките плачат с черни сълзи?
Защо земята тровим без да мислим?
защо и времето лети тъй бързо?...

 

Защо наивен си, когато
не криеш подло своите въпроси?
Защо нормално нещо е лъжата,
а истината е принудена да проси?...

 

Защо във мене да остава,
когато нещо ми тежи?
Защо човек жадува слава-
кажи ми, Господи, кажи !?

 

Защо ли залезът е тъй самотен,
защо тъга навява с красотата си?
Защо след тежък ден работен
намръщен се прибираш у дома си?

 

Защо понякога най-близките ти
държат се с тебе като с непознат?
Защо дребнави личности са в листите
и като слепи хората след тях вървят!?

 

Защо и автобусът закъснява,
когато най ти е необходим?
Ще каже някой - така става -
че Мърфи е неоспорим...

 

Защо от малки трудим се усърдно,
защо уроците със жажда учим?
А на опашката за безработни съдници
безпомощни стоим и сучем?

 

Защо човек – ей тъй – принуден е
от немотия да краде?
Вас питам, хей – държавници “отрудени”
къде е изходът, къде?!...

 

Защо безжалостни палачи
търгуват днес със съвестта си?
Защо безчестието гордо крачи,
а честността се свива у дома си?

 

Защо несигурни са днес децата ни?...
защо въртим се тъй – в окръжност?...
Защо угрижени и мрачни са лицата ни,
защо и стиховете ни са тъжни?...

 

Защо илюзия е щастието вече?
Безцелно лутаме се – жалки плъхове!
И няма оправия – няма я, човече.
Но стига!!!... Стига толкоз... Млъквам.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me