uFeel.me
Замлъкна...
Автор: nella_gold,  28 август 2010 г. в 09:06 ч.
прочити: 302


Замлъкна старата стряха

на бащиния дом.

Въздъхна уморено... и посърна.



Там никога не ще да струпат


вече своето гнездо

и да отгледат малките си

лястовиците...



Напролет ще е натежала от капчуци -


болезнени стенания на дъждове.

Остатъчните ледени висулки

ще се стопят, но... само толкова.



А после лятна жега пак ще ги изпепелява.


(Прогнили челките, от влагата навярно.)

И ще мълчи все по-упорито стряхата.

След толкова прелюдии от ходове и грешки.



И старите на прага ще присядат.


Очите им към портата надничат скришом.

И тайно, тайно се надяват

оттам да влезе... дъщеря им.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me