uFeel.me
За свободата
Автор: ivosla,  21 април 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 383

"Прочее, ако светлината в тебе е тъмнина, то колко голяма ще е тъмнината." /Матей 6:23/
Ако мога да перефразирам Словото, бих казал: Ако свободата в нас беше несвобода, то колко голяма би била несвободата.
Какво е Свободата?
Тя е съотношение с несвободата вътре в нас.
Приемеш ли себе си - свободен си.

Свободата е взаимоотношение с останалите.
Ако не се поставяш в зависимост от другите, но уважаваш позицията в която са те спрямо теб, ще можеш да Видиш хората наоколо.

Свободата е в ясните критерии.
Ако постъпките и мислите ти се ръководят от вечни и непреходни морални измерители, не би се поколебал да бъдеш дързък.

Свободата е в чистотата на духа.
Ако си преодолял пороците си - лек и свободен е пътят ти. И срамът няма да ти поставя условия.

Свобода е да имаш избор.

Свободата е движение.
Тя е пътуване в слънчев ден - прозорецът е отворен, а вятърът си играе с косите ти.

Свободата е полет.
Тя е "издигане над". Възможният поглед отгоре - на/над дребните неща. Когато оградите се изгубват от погледа ти и когато виждаш всички улици.

Свободата е покой.
Тя е поляна, на която лежиш - разперил ръце и загледан нагоре.

Свободата е живо цвете.
Подаряваш го сам на себе си и се грижиш за него всеки ден. За да не увехне или да затвори чашката си.

Свободата е в това да даваш.
Предусещането за усмивката на другия те издига.

Свободата е танц.
Чрез него можеш да кажеш всичко онова, което ограниченията и несъвършенствата на думите не могат.

Свободата е наивност.
Като смях на деца, залюлели нависоко синджирената си люлка и забравили за това, че Гравитацията е сериозно нещо. А някъде наблизо синджири от скрупули са оковали някого.

Свободата е с различно дъно 
Плитка като топъл басейн - за едно дете, което не може да плува; насърчено, то ще се пусне от "спасителната" стена и ще върви свободно навсякъде, докато се научи.
Дълбока като океан - за онзи смелчага, изкатерил се на скалите и скочил - обтегнат като лък.

Свободата е изгрев и залез, който можеш да споделиш.

Свободата е дистанция, преднина.
Надбягаш ли времето - свободен си...И можеш да поемеш дъх. Да поспиш следобед, докато навън вали...

Свободата е "любов към".
И Любовта е свобода.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me