uFeel.me
За истината
Автор: deni__,  29 август 2006 г. в 00:00 ч.
прочити: 577
На мълчащия само едно му кажи -
кажи му вечно да си мълчи.

На спящия само едно му кажи -
кажи му животът си той да проспи.

А пък на оня - от всеки презрян
кажи да презира всеки свой блян.

А на хитреца кажи с хитрота
да превърне лъжата си във красота.

А на мъдреца ти му кажи
че светът е само измама,лъжи.

Само на глухия нищо не казвай -
той чува всичко, но не приказва...
Само на слепия ти не показвай -
той вижда всичко, но не приказва...
Само глухия ти не лъжи!
Като те чуе, той ще тъжи...

***
Истина в ръцете си държа,
но в нея всеки вижда лъжа.
Затуй ти на всички едно им кажи -
кажи им къде те да търсят лъжи...

***
И слепия ти не наричай "незрящ"!
Просто за твоите лъжи той е спящ.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me