uFeel.me
ЖЕГА
Автор: ivelinage2,  17 юли 2011 г. в 16:21 ч.
прочити: 251

Лято е, знойно лято пече ни отвред!
Отвътре желания жежки разкъсват
                                                 душата до дреб,
отвън ни пече огън-слънце -
                     обществото ни слага във пещ...
изобщо не ни е до смешки...
със мъка долазваме сянка в немощ,
а тялото сякаш безславно умира
                                   и чака прохладната нощ...

Тя, и нощта, е топла, задушна
                                       се мяташ
в безсъние с мисъл дано да заспиш,
че утрото близо е - слънцето иде
                   и пак ще запали огъня луд...

Дъждът - блаженството наше - 
                                              търсиме вече
да ръсне водица и свежест внесе,
на дъжд да мирише е цяло блаженство
подканяме облаци, спускащи хлад...

А лек за душата, как да намерим?
Все търсиме този извечен Покой,
който загубил е още Адама-извечен,
излъган от Ева - да вкуси
                               забранения плод...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me